ATS® Oktatás, Órarend

 Tanulj velem!

Joós Judit vagyok a Jamina Ghawazee Tribal tánccsoport vezetője.

arc

ws

274336895_955619478660566_8918607865231059041_n

 

Tanulj velünk !

Közel húsz év tánc, táncoktatás áll mögöttem.

 

Szeretek tanítani, szeretem látni ahogy szemeim előtt fejlődnek, erősödnek testben és lélekben is a tanítványok.

Véleményem szerint a  tanítás  a legjobb módszer a tanuláshoz.

Így tanítás közben rengeteget tanulok táncos társaimtól, figyelve, hogy mi a mozgatórugó, az indíték, hogy elkezdték  ezt a szépséges, de nem könnyű táncstílust és hogy mivé válhatnak, válhatunk a tánc gyakorlása által.

Tapasztalom, mint  a régmúlt időkben is  amikor a nők együtt, közösen táncoltak a mi táncunk közben is létrejön egy energiamező amelyben a saját nőiességünk kerül a felszínre, ahol sokszor sérült vagy elnyomott személyiségünk részei gyógyulásnak indulnak.

Számomra a mozgás, a tánc és a tánc oktatása nem pusztán egy feladat vagy alkotás hanem egy komplettebb önismereti folyamat része is.

Óráimon a tánc önképfejlesztő szerepét is  is szeretem kihangsúlyozni.

Felemelt fej, az oldalra vagy felfelé  nyitott karok és mellkas, tánc közben átfutó mosoly, a figyelem egymás felé, a zene hol ringató, hol dinamikus intenzív hatása az életünkben felhalmozódott stressztől való megszabadulásunkban segít.

Óráimon hangsúlyt fektetek az  ujjcintányér gyakorlatára és a jóga bemelegítő és nyújtó gyakorlataira.

Táncoktatásban az FCBD/ATS® tánc mellett a törzsi hastánc szükséges alapjait is oktatom.

Ez a metodika előfeltétele a további táncérésünknek és a fejlődésnek. Gyakorlás közben fejlődik a mozgásunk és ez a fejlettebb mozgáskultúránk már magasabb szinten képes lesz a funkcióját megvalósítani. Egyre többet és többet táncolunk, improvizálunk az FCBD/ATS® keretei között szabadon.

Óráimon  lényeges elem a gyakorlás mennyisége és minősége, hiszen csak az optimális gyakorlás, az optimális terhelés fejleszt ki olyan lehetőségeket testi szinten, izommemória szinten amivel továbblépni, haladni tudunk.

A tánclépések, kombinációk tanulása mellett, tanulunk önmagunkról, az életünkről, érzéseinkről. Tanulunk és fejlődünk!

l1

 

Jamina_Nagymaros_2021-147

Együtt, közösen…

További információk, bejelentkezések a jjuditats@gmail.com címen vagy telefonon : 06-20-395-44-30 számon.

English version:

I have been dancing and teaching dance for almost 20 years now. I love teaching and seeing how my students flourish and get stronger physically and mentally as well. In my opinion teaching is the best way to learn something new. I always learn a lot from my fellow dancers, paying attention to what is their driving force, the reason they start this amazing, but quite hard dance style and what can they/we become through practicing. On my classes I focus on the zills skills and stretching with yoga too. We not only learn American Tribal Style® dance steps and combinations, but we get to know ourselves, our lives and feelings better.

We teach and evolve!

 

Gyakorlás

Gyakorlás

Oktatási elem :)

Oktatási elem :)

Órarend

275761406_10158090900705793_141266670115952525_n

240526879_10157790505040793_1443166360393115627_n

Ha Kezdő vagy akkor az első órákon megismerkedhetsz a törzsi stílussal egy kicsit közelebbről.  Azt is szoktam mondani hogy ez egy bemutató óra, ahol érzéseidre, önmagadra, a zenére figyelhetsz és kérdéseket is feltehetsz, szóval  ismerkedünk. :)

Az órán a bemelegítés után lassú mozdulatokkal  kezdjük, sok utánzással ami ennek a stílusnak jellemzője. Lesznek a csoportban mint mindig újrakezdők is, tőlük is sokat lehet majd tanulni és ellesni.

A kezdő tanfolyam kb. 2 hónapos időszak, ahol eljutunk egy alap törzsi hastánc, FCBD/ATS® szintre és megismerjük alap mozdulat családokat, tudunk egy kicsit már együtt táncolni.

KEDD

Időpont :   18.3o – 19.3o h  / KEZDŐ ! Alap technika /Törzsi FCBD/ATS®/

Ezen a foglakozáson sok alap mozdulatot, alap lépéseket tudsz elsajátítani, lépésről-lépésre. Találkozol kezdő és újra kezdő tanítványokkal.

Cím : “KORNÓ” Mozgásstúdió /   Budapest,  XIV. Lőcsei u. 43. 

CSÜTÖRTÖK

Időpont :   17.30  – 19 h /   Középhaladó   / Becsatlakozás lehetséges csak megfelelő FCBD/ATS® táncmozdulatok ismeretével ! Ebben a csoportban már a törzsi hastáncon belül ismerkedünk a flamenco inspirált legyező és szoknya használattal!

Cím:  Budapest, V.Szentkirály u 11.

PÉNTEK

Időpont: 18 h   Fellépő csoport!  Próbák, drillek.

Cím : XIV.Lőcsei u.43.  Budapest “Korno” Mozgásstúdió

f6

Miről is szól az FCBD/ ATS® törzsi stílus?

Az American Tribal Style /ATS®tánc, amit a tanítok, jellemzően egy csoportos tánc, minimális egyéni megmutatkozással.   Különbség más hastáncstílusok és az ATS ® között alapvetően a CÉL és az “Érzet”…

Az egyéni érdek itt nem kap nagy szerepet, ellentétben a közös élmény együttes megalkotásának vágyával. A csoportban, a csoportos táncban mindig sokkal több erő jelenik meg és egy másfajta megmutatkozás formájában.

Míg más stílusokban elfordulhat az egymás mellett táncolás, nagy hangsúlyt fektetve az egyéniség megmutatására, addig az FCBD/ATS ®  középpontja  a  “közösségi táncélmény”.

 

Csoportos Improvizáció

Csoportos Improvizáció

A jellemvonása az FCBD/ATS® csoportos törzsi hastáncnak, hogy a csoport tagjainak összesített hatása, a teljesítménye sőt ereje több mint az egyes tagok hatása, teljesítménye külön- külön önmagában.

Ebben a táncban  a nők együttműködésen alapuló közös munkáját láthatod  és élheted át, melyben a csoport fókusza arra irányul, hogy bemutassák a táncot a maga szépségében.

Ez azt jelenti, hogy az alapformációban mindig van egy vezető táncos és egy vagy több követő táncos és a háttérben az úgynevezett  kórus látható.  A vezető  pozíció a tánc közben folyamatosan váltakozik.

 

750_6713

Ehhez a tánchoz  az adott kulcsok pontos kivitelezésére, koncentrációra és a táncosok egymásra hangolódására nagy összeszokottságra van szükség!
Az ATS ®-ben így válik megtapasztalhatóvá egy folyamatos – szabályok mentén  kijelölt – improvizációs egységélmény.

Ez a  CSOPORTOS IMPROVIZÁCIÓ .

Csoportos improvizáció és az ATS ®(American Tribal Style®) stílusnak, létrehozója:

Carolena Nericcio,/USA (FatChanceBellyDance®/ .

Carolena és Masha A.

Carolena és Masha A.

Carolena Nericcio /FCBD

Carolena Nericcio /FCBD

 

 Miért tanulj törzsi hastáncot?

Jamina

 #  Számomra nagyon fontos, hogy látom tanítványaim fejlődését, nőiességük kiteljesedését, egyre finomodó mozgásukat,  egyre jobb fizikai állapotukat és nem utolsó sorban sikerüket az élet más területén! 

# Egészségünk szempontjából ez a tánc a kismedencei szervek működését, vérkeringését harmonizálja, hatására  fejlődik az önbizalom, önértékelés!

 

IMG_8419

#  Az óráimon lassan észreveszed, hogy jó így együtt táncolni, jó közösséget alkotni. Mellette erősödik a női belső erő átélésére az érzéked !
#Megtapasztalod az órák alatt a tánc feloldó hatását mivel a táncunk erőteljes női energiák

mozgósításáról szól .IMG_6173

Megtanulod szép lassan az ATS® törzsi táncelemeket nem mint  “tornagyakorlatot”  használni, hanem a táncodban a táncelemek,  mint egy szépen felfűzött gyöngysor  jelenik meg  a közös örömben, táncos társaiddal.

 

csoport


együtt

Együtt, összhangban

 

oktatás

oktatás

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

JAMINA Ghawazee Tribal tánccsoportunkból oktat:

# Tóth Emerita /Tribal c’Ats

218827908_126332409685026_8151577592087315518_n

Cím: Budapest XIII. Váci út 4.

Hétfő : 18-19.30 h. Kezdő

Információ : Tel: 06-20 5139370