Szupervízió mint módszer

 

 

 

 

 

 

Ahol a gondolatok szavakká formálódnak…

241025919_579129596833836_7539026957854591925_n

Sokan felteszik a kérdést, hogy gyakorlatban hogyan  képzeljük  a Szupervíziós  folyamatot és mit is gondoljunk  a szupervízióról, amelynek sokszor olyan hivatalos kicsengése van, holott egy nagyon kifinomult segítő beszélgetésen alapuló módszer, amely folyamatában érvényesül igazán!

Szupervíziót  egyéni és kis csoportos  formában tartom. A vírus helyzetre való tekintettel ebben az évben online ülés volt a legjellemzőbb, amiről jelenleg is nagyon jó tapasztalataim vannak.  

Az egyéni szupervízió segítő beszélgetést azoknak ajánlom, akik egyénileg szeretnék megbeszélni, átbeszélni a jelenlegi helyzetüket és akik nehezen tudnak alkalmazkodni több ember időbeosztásához. Ebben munkamódban van a legnagyobb lehetőség az ideális tanulási tempó figyelembevételére az eset, egy probléma, megélés feldolgozásban. Több idő esik a felhozott “eset” mellékágainak rendezésére és kibontására, emelett könnyebben és gyorsabban alakul ki egy oldott információcsere és egy biztonságos tér. Online formában is kiválóan működik!

A kis csoportos formát ajánlom azoknak akiknek fontos a csoport megtartó ereje,  a feszültségek megosztása erősen jelen van ebben a formában, ahol a csoportban résztvevők ráláthatnak mások elakadásaira és ez mindig segítségként jelenik meg az ő esetükben is… Azoknak is ajánlom akik könnyebben tudnak alkalmazkodni mások időbeosztásához.  A csoportban mindig különböző munka és életterületeken  működő személyek vesznek részt. Maximum 4 fő résztvevővel dolgozom.

Az első alakalom mindig egy ismerkedő beszélgetés, ahol egy 6-8 alakalomra való közös elköteleződés, az első találkozót követően kerül sor. Ezen a találkozón mindannyian eldönthetjük tudunk-e együtt dolgozni a továbbiakban. Ezen az ülésen, beszélgetésen elmondom magamról is, hogy milyen munkamódban dolgozom  és hogy mi a jellemzője ennek a közös munkának. Ehhez a “kapcsolati szerződéshez” tudunk a későbbiekben igazodni és tartani is  magunkat.