Szupervízió mint módszer

155453565_10222390868413520_4291506420091582475_n

Gyakorlatban hogyan  képzeljük  a Szupervíziós  folyamatot és mit is gondoljunk  a szupervízióról, amelynek sokszor hivatalos kicsengése van, holott egy nagyon kifinomult segítő beszélgetésen alapuló módszer, amely folyamatában érvényesül igazán!

Szupervíziót  egyéni és kis csoportos  formában dolgozom. A vírus helyzetre való tekintettel ebben az évben online ülésekkel, amiről nagyon jó tapasztalataim vannak.   Az egyéni szupervíziót azoknak ajánlom, akik egyénileg szeretnék megbeszélni, átbeszélni a jelenlegi helyzetüket és akik nehezen tudnak alkalmazkodni több ember időbeosztásához. Ebben munkamódban van a legnagyobb lehetőség az ideális tanulási tempó figyelembe vételére az eset feldolgozásban. Több idő esik az eset mellékágainak rendezésére és kibontására. Könnyebben és gyorsabban alakul ki egy oldott információcsere. Online formában is kiválóan működik!

A kis csoportos formát ajánlom azoknak akiknek fontos a csoport megtartó ereje mert a feszültségek megosztása erősen megjelenik ebben a formában és azoknak aki könnyen tudnak alkalmazkodni mások időbeosztásához is.  A csoportban mindig különböző munka és életterületeken  működő szupervizáltak vesznek részt.

Az első alakalom mindig egy ismerkedő beszélgetés, ahol egy 6-8 alakalomra való közös elköteleződés a találkozót követően kerül sor. Ezen a találkozón mindannyian eldönthetjük tudunk-e együtt dolgozni a továbbiakban. Ezen az ülésen, beszélgetésen elmondom magamról is, hogy milyen munkamódban dolgozom  és hogy mi a jellemzője ennek a közös munkának. Ehhez a szerződéshez tudunk a későbbiekben igazodni és tartani is  magunkat.