Szupervízió

youth-570881_1920

Szupervízió, szakmám és hivatásom mellyel a tánc mellett foglalkozom és amely  mindig nagy örömmel tölt el.

Segítségére lenni másoknak, elakadásaikban, megtorpanásaikban a szakmai, közösségi és talán egy kicsit magánéletük területén, izgalmas és megtisztelő feladat számomra.

Diplomámat a Károli Gáspár Református  Egyetem-Pszichológiai Intézet,  Szupervizor posztgraduális szakirányú képzésén szereztem.

De hogy ki hogy vélekedik erről módszerről megosztok pár sort természetesen nem valós néven.

Reflexiók az ülések után :

Zita :

“Kifejezetten jól esett ez a mély beszélgetés K. esetéről. Szükségem volt erre a megmozgató, számomra néhány pillanatában szívszorongató beszélgetésre és a meghallgatásra is esetemben.. Sok mindent felhozott bennem, arról hogy is vagyok munkahelyem… Bizalmat érzek a amikor bejövök ebbe a csoportba.”

Kata :

“Érzelmileg bevonódtam, átéreztem, a behozott esetet a történést. Komoly tapasztalás volt számomra, hogy milyen érzéseket hoz fel bennem a csoporttársam esete.   Jól működő munkakapcsolat kialakulását tapasztaltam egy bizalmas légkörben társaimmal. Ebben a csoportos formában egy „szabad teret” hozunk létre, gondolatainkkal, érzéseinkkel.”

Évi :
A különféle kártyák használata annyira tetszett! Érdekes volt tapasztalnom, hogy sokkal könnyebben jönnek elő érzéseim ha ezekre a formákra,képekre ránézek…Jó volt megélni, hogy milyen érzésekkel érkeztem ( frusztrálva, rohanva, picit kimerülve) és hogyan távoztam ( nyugodtabban, új gondolatokat, lehetőséget érezve ) Kell ez az idő számomra, örülök, hogy itt lehetek.

Szupervízió egy tanácsadási módszer, segítő beszélgetésnek egy olyan formája, ahol nagy fokú bizalomban,  előre megbeszélt időintervallumokban, folyamatosan tudunk üléseink alkalmával találkozni, közösen átbeszélni, átgondolni az aktuálisan foglalkoztató, feszültséget okozó érzéseinket mint a munkahelyi, közösségi, csoportban megélt feszültségeinket, amely tapasztalatom szerint szinte minden esetben kihat magánéletünkre.

Egyedül csak magamra támaszkodva sokszor nagyon nehéz kilátni abból a szituációból amiben vagyok. “Pörgünk”  a magunk gondolatmenetében, érzésvilágában, szinte csak a saját “mozinkat” látjuk a jelenlegi helyzetünkről és mellette megéljük az egyedül maradok hideg érzését. Napjaink nagy része azzal telik hogy megküzdünk a feladatokkal gyakran túlzottan alkalmazkodunk és próbáljuk feldolgozni és ismételten feldolgozni az érzéseinket…

Mégis azt érezzük, hogy nincs nagyon megoldás, nincs továbblépés…

Tapasztalatom szerint van!

Mi lenne a megoldás?

Megoldás egy szakmai segítség ahol az üléseink során az általad felvetett kérdések nyomán, figyelmemmel, érzékelésemmel vezetni tudlak, hogy  jobban  megértsd  önmagadat szakmai környezetedben és az életben. Nincs konkrét tanácsadás, hanem tanulás és fejlődés.

Szupervizióban együtt felfedezni a munkahelyi vagy  csoportjainkban megélt elakadás okát, akár ennek magánéleti szférára való  kivetüléséről közösen gondolkodni, ránézni már egy bizonyos fokú megkönnyebbülést nyújt. A több irányba is  ágazható kapcsolati problémák tisztázásával átvezetjük a gondolkodásunkat egy teljesen új megoldási séma irányába, ezzel erőt nyerünk, fejlődünk, erősödünk! Azt vesszük észre, hogy a reziliens működésünk beindul, ami azt jelenti, hogy kilépünk megszokott működésünkből, megbirkózunk a körülményeinkkel megbirkózunk önmagunkkal, sőt ebből erőt is merítünk! Rugalmasabbak leszünk !
Feladatainkkal, életünkkel  kapcsolatos bármilyen kérdést, nehézséget egy másik személy “szemüvegén” keresztül megélni, erre rálátni, érzelmeinket megélni, egy biztonságos, lélektani kőrben minden esetben segítségünkre van és továbblendít.
A szupervízióban a megélt folyamat által, a munkánk, feladataink oldottabb megoldásai, életünk  privát területére is kihat, ahol szintén pozitív elmozdulást tapasztalhatunk.  Reflektálunk önmagunkra !

Mikor gondoljunk arra hogy szupervízorhoz forduljunk?

  • – Ha szeretnénk tanulni önmagunkról, önismeretünket fejleszteni
    – Ha más szemüvegén szeretnénk rálátni munkahelyi, helyzetünkre, önmagunkra
  • – Ha megakadunk egy munkahelyi helyzetben vagy ha  szeretnénk szakmai kompetenciánkat fejleszteni
  • – Ha szeretnénk megosztani valakivel az adott életszakaszban elakadásunkat
    – Ha nem látunk perspektívát munkánkban, kiégettség állapotát érzékeljük
    – Ha egy önreflexiós látásmód kifejlesztésének igénye megjelenik bennünk

Gyakorlatban, hogyan  képzeljük  a Szupervíziós folyamatot mint módszert?

Szupervíziót  egyéni és csoportos  formában ajánlom a hozzám fordulóknak.

A csoportos formát ajánlom azoknak akiknek fontos a csoport megtartó ereje mert a feszültségek megosztása erősen megjelenik ebben a formában és azoknak aki könnyen tudnak alkalmazkodni mások időbeosztásához is.  A csoportban mindig különböző munka és életterületeken  működő szupervizáltak vesznek részt.

Az egyéni szupervíziót azoknak ajánlom, akik egyénileg szeretnék megbeszélni, átbeszélni a jelenlegi helyzetüket és akik nehezen tudnak alkalmazkodni több ember időbeosztásához. Ebben munkamódban van a legnagyobb lehetőség az ideális tanulási tempó figyelembe vételére az eset feldolgozásban. Több idő esik az eset mellékágainak rendezésére és kibontására. Könnyebben és gyorsabban alakul ki egy oldott információ csere.

Az első alakalom mindig egy ismerkedő beszélgetés, ahol egy 6-8-10 alakalomra való elköteleződés a találkozót követően kerül sor. Ezen a találkozón mindannyian eldönthetjük tudunk-e együtt dolgozni a továbbiakban. Itt elmondom magamról is hogy milyen munkamódban dolgozom,  és mi a jellemzője ennek a munkának.

Mit jelent a folyamat egy szupervízióban?

A folyamat jellege azt jelenti, hogy a próbaülésünk után létszámtól függően, (ha csoportban vagyunk) megegyezünk egy rendszeresen tartandó 2 max.3 hetes intervallumokban, ülésekben.  A szupervízió munkamódja az “esetmegbeszélés”, ahol egy konkrét esetből, egy konkrét szituációból indulunk ki, amit az úgynevezett esethozó hoz, vagyis aki részt vesz az üléseken. Minden alkalommal átbeszélünk egy adott esetet, témát.

A klasszikus esetmegbeszéléstől abban különbözik a szupervizió, hogy amíg egy esetmegbeszélésben vagyunk ott a kliensen van a fő hangsúly addig itt szupervizióban az esethozó személyen van a hangsúly.

Egy csoportos szupervízió ülés 2 x 1.30 óra (10 perc szünettel)

Egyéni üléseket is hasonló módszerben szerveződik, előre megbeszélt ülésekre szerződünk. Itt nem írásos szerződésre kell gondolni, habár tehetjük azt is, hanem egy kapcsolati szerződés formájában beszélünk át minden fontos mozzanatot, kérést ami számunkra fontos.

Egyéni szupervizió ülés 1.30 óra.

A csoportos szupervíziót max. 4-6 fővel indítok.

A szupervízió NEM pszichoterápia, de számos szakmai eszközt használ ami a terápiában is megtalálható.

 

 Bővebb információ : joosjuditszupervizio@gmail.com

vagy

+ 36-20-395-44-30 telefonszámom