Szupervízió

 

7c138475ab156ed55a00c0f72f223bd7

Amire most nagy szükségünk van :
a MEGBIRKÓZÁSI képességünk…

Szakdolgozatom egyik témája a reziliencia ( megbirkózási képesség) volt. Nem gondoltam hogy ezt a fogalmat ilyen hamar közelről is megismerem ebben mélységben, intenzitásban életemben először…

“Ha kibillenünk az általunk rendezettnek vélt életünkből, komfortzónánkból akkor egy egyensúlyvesztést élünk meg, válsághelyzetbe kerülünk. A megjelenő változást fenyegetésnek éljük meg, magas fordulatszámon kezdünk el létezni és minél hamarabb a helyzet urává szeretnénk válni.

A dezorganizációt egy felfordulásos időszak követi gyorsan egymást, számtalan sikertelen kísérlettel. Racionális belátással az elménk, viszonylag gyorsan tud stratégiát alkotni és egy látszólagos egyensúlyt teremteni de érzelmeink nehezen tudják követni ezt a változást.
Ezekben az időszakokban a reziliens ember fő képessége abban rejlik, hogy átlagon felül hajlamos egy helyzetnek a jövőre nézve alul determinált voltát felismerni, szükségből erényt kovácsol, egyszerűen nem temeti a fejét a homokba, hanem új megoldások felé bontakozik ki, mellette megőrzi “hidegvérét”.
Ez jelenthet egy kreatív választ egy nehéz helyzetre, körülményre, amiben minden erőforrást meg lehet mozdítani. Változatos megoldások természetesen nem minden egyénnél azonosak, többféle eszközt, módszert próbálhatunk ki, hogy rábukkanjunk arra, ami számunkra a legalkalmasabb az egyensúlyunk visszanyeréséhez. “
Joós Judit

Szupervízió, szeretett hivatásom

244556704_10223705995730881_8263194286643841367_n

A szupervizió nem egy szimpla tanácsadás, habár sokszor ebben a segítő szerepben is megtaláljuk magunkat hiszen az életben előfordulnak olyan élethelyzetek ahol a kimozduláshoz ez a pillanatnyi segítség kell.
A klasszikus szuperviziós folyamat a segítés mellett a tanulás, az önmagunkról való tanulás lehetőségét adja!
A tanulás, a fejlődés, az átalakulás pedig csak úgy jöhet létre ha a hozzám forduló személy kifejezett igénye megjelenik az effajta változásra.
A legalaposabb és a legtartósabb az a tanulás, amit a személy maga kezdeményez és egész személyiségével- mind érzelmeivel, mind intellektusával részt vesz benne.” (C.Rogers)

Diplomámat a Károli Gáspár Református  Egyetem-Pszichológiai Intézet,  Szupervizor posztgraduális szakirányú képzésén szereztem.

De hogy ki hogy vélekedik, mit élt meg az ülések alkalmával, erről módszerről megosztok pár sort.

Reflexiók az ülések után :

“Kifejezetten jól esett ez a mély beszélgetés kliensem esetéről. Szükségem volt erre a megmozgató, számomra néhány pillanatában szívszorongató beszélgetésre és a meghallgatásra is esetemben.. Sok mindent felhozott bennem, arról hogy is vagyok munkahelyem… Bizalmat és figyelmet  érzek a amikor beülök ebbe a fotelba..”

“Érzelmileg bevonódtam, átéreztem, a behozott esetet a történést. Komoly tapasztalás volt számomra, hogy milyen érzéseket hoz fel bennem a csoporttársam esete.   Jól működő munkakapcsolat kialakulását tapasztaltam egy bizalmas légkörben társaimmal. Ebben a csoportos formában egy „szabad teret” hozunk létre, gondolatainkkal, érzéseinkkel.”

“A különféle kártyák használata annyira tetszett! Érdekes volt tapasztalnom, hogy sokkal könnyebben jönnek elő érzéseim ha ezekre a formákra,képekre ránézek…Jó volt megélni, hogy milyen érzésekkel érkeztem ( frusztrálva, rohanva, picit kimerülve) és hogyan távoztam ( nyugodtabban, új gondolatokat, lehetőséget érezve ) Kell ez az idő számomra, örülök, hogy itt lehetek.”

244631228_10223705999090965_8492831649888231330_n

Amit gyakorlatom alapján tapasztalok, hogy egyedül csak magunkra támaszkodva sokszor nagyon nehéz kilátni abból a szituációból amiben vagyunk. “Pörgünk”  a magunk gondolatmenetében, érzésvilágában, szinte csak a saját “mozinkat” látjuk a jelenlegi helyzetünkről és mellette megéljük az egyedül maradok hideg érzését. Napjaink nagy része azzal telik hogy megküzdünk a feladatokkal gyakran túlzottan alkalmazkodunk és próbáljuk feldolgozni és ismételten feldolgozni az érzéseinket…

Mégis azt érezzük, hogy nincs nagyon megoldás, nincs továbblépés…

Tapasztalatom szerint van!

Mi lenne a megoldás?

Megoldás egy szakmai segítség ahol az üléseink során az általad felvetett kérdések nyomán, figyelmemmel, érzékelésemmel vezetni tudlak, hogy  jobban  megértsd  önmagadat szakmai környezetedben és az életben. Nincs konkrét tanácsadás, hanem tanulás és fejlődés.

Szupervizióban együtt felfedezni a munkahelyi vagy  csoportjainkban megélt elakadás okát, akár ennek magánéleti szférára való  kivetüléséről közösen gondolkodni, ránézni már egy bizonyos fokú megkönnyebbülést nyújt. A több irányba is  ágazható kapcsolati problémák tisztázásával átvezetjük a gondolkodásunkat egy teljesen új megoldási séma irányába, ezzel erőt nyerünk, fejlődünk, erősödünk!

Azt vesszük észre, hogy a reziliens működésünk beindul, ami azt jelenti, hogy kilépünk megszokott működésünkből, megbirkózunk a körülményeinkkel megbirkózunk önmagunkkal, sőt ebből erőt is merítünk! Rugalmasabbak leszünk!
Feladatainkkal, életünkkel  kapcsolatos bármilyen kérdést, nehézséget egy másik személy “szemüvegén” keresztül megélni, erre rálátni, érzelmeinket megélni, egy biztonságos, lélektani kőrben minden esetben segítségünkre van és továbblendít.
A szupervízióban a megélt folyamat által, a munkánk, feladataink oldottabb megoldásai, életünk  privát területére is kihat, ahol szintén pozitív elmozdulást tapasztalhatunk.  Reflektálunk önmagunkra !

Mikor a szupervízió segítő beszélgetését választjuk :

–  Szeretnénk tanulni önmagunkról, önismeretünket fejleszteni
– Más ember szemüvegén szeretnénk rálátni munkahelyi helyzetünkre és önmagunkra

– Szeretnénk szakmai kompetenciánkat fejleszteni

– Szeretnénk megosztani valakivel az adott életszakaszban elakadásunkat
– Nem látunk perspektívát, kiégettség állapotát érzékeljük
– Egy önreflexiós látásmód kifejlesztésének igénye megjelenik bennünk

Mit jelent a folyamat egy szupervízióban?

A folyamat jellege azt jelenti, hogy a próbaülésünk után létszámtól függően, (ha csoportban vagyunk) megegyezünk egy rendszeresen tartandó két hetes intervallumokban, ülésekben.

A szupervízió munkamódja az “esetmegbeszélés”, ahol egy konkrét esetből, egy konkrét szituációból indulunk ki, amit az úgynevezett esethozó, résztvevő ismertet. Minden alkalommal közösen, vagy egyénileg kérdéseket feltéve, megvilágítunk egy adott témát, kibontjuk, más keretek közé tesszük.

A kis csoportos szupervízió  95 perc

Maximum : 4 fővel indítok.

Egyéni szupervizió : 60 perc

Részvétel : 8.000 Ft/ alkalom

Amit tudni kell a  szupervízió NEM pszichoterápia, de számos szakmai eszközt használ ami a terápiában is megtalálható.

Egyéni ülések is hasonló módszerrel szerveződik, előre megbeszélt ülésekre szerződünk.  Itt nem írásos szerződésre kell gondolni, habár tehetjük azt is, hanem egy kapcsolati szerződés formájában beszélünk át minden fontos mozzanatot, kérést ami számunkra fontos és biztonságot nyújt. Ehhez tudunk igazodni a későbbiek folyamán.

Bővebb információ, jelentkezés : joosjuditszupervizio@gmail.com

vagy

+ 36-20-395-44-30 telefonszámon lehetséges.